23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

23.04.2024 30

23 Nisan 1920, milletimizin tarih yolculuğunda bir dönüm, yeni bir başlangıç ve yeniden dirilişin ifadesidir. Bu çok önemli tarihi günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilmesi tesadüfi bir karar değildir. Millî iradenin merkezi ve başyapıtı olan Gazi Meclisimizin açılışının 104'ünci yılını tüm okullarımızda büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. Meclisimizin ilk başkanı, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını hürmetle ve rahmetle yâd ediyorum. Çocuklarına bayram hediye etmiş bir milletin ferdi olmanın gururuyla, başta çocuklarımız olmak üzere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun.

Sema TUNA