29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

28.10.2023 210

29 Ekim 1923 tarihi; milletimizin, vatanımızı kurtarmak ve sonsuza kadar var olmak adına vermiş olduğu büyük kurtuluş savaşlarının akabinde elde ettiği muhteşem zaferlerin sonunda, yüz binlerce şehidimizi emanet ettiği kutsal vatan toprakları üzerinde kurduğu Büyük Türk Devletinin “TÜRKİYE CUMHURİYETİ” adı ile dünya devletleri arasında, en gururlu ve en onurlu bir devlet olarak yerini aldığı çok anlamlı ve çok manidar bir tarihtir.
Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu kutlu davada emeği geçen bütün Türk büyüklerine, Türk Kurtuluş Savaşında canını ve kanını esirgemeyen bütün Şehitlerimize, bütün Gazilerimize ve bütün Kahramanlarımıza en derin saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum.
Sonsuza kadar kutlanması dileklerimle, Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yılında, Yüce Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun.

Sema TUNA

28-10-202328-10-202328-10-2023